tiistai 12. toukokuuta 2015

Maastoesteillä!

Oikein luitte. Hypättiin siis tänään maastoesteitä ja siis no meni miten meni.


Rakastan tätä <3

Kyllä olen tarkoituksella hieman kevyemmässä istunnassa, tohon satulaan ei istu kulma mikään huopa
 
No aluksi kierrettin maastoestepaikka (laidun) ympäri ja alettiin arvailemaan. Ravissa Paavo oli aika kiva ja hyvin avuilla, meidän piti käydä näyttämässä esteet hevosille ja tehdä voltit esteiden ympäri. Portaita (sellaiset portaat, jossa on pores muutema laukka-askel eteen pain ja seuraava porras) ei voitu hypätä ja yhtä isoa tukkia, sillä siellä pain laidunta oli märenpää. Hypättiin siis erilaista estetyyppiä, jotka oli tukki, talon katto, portti, laatikko/portti ja autonrenkasita rakennettu este.
 


Mun ilme :DDDDD Mut Paavo <3
 
Otettiin laukkaa, Paavo oli vähän laiskahko, mutta sillä oli oikein kunnon estepenkki, kun Paavon vanha satula on Redillä. Lopuksi laukka lähti pyörimään ja tein muutamat vaihdot. Lähdettiin yksi kerrallaan tai no sillälailla, että kun toinen lähestyy estettä niin toinen lähtee. Hypättiin aluksi pienen piemtä tukki ja Paavo hieman laski päätä ja jäi katsomaan, mutta hyppäsi kiltisti yli. Sitten lähestyttiin valkoista porttia josta mention kaksi kertta ohi/kiellettiin, koska oli niin "pissi housuissa" ja eihän noin hyvä heppa hyppää jos en oo ite hyppäämässä ja Paavo on kyllä visas. Joten pisteet sille! :) No tultiin vielä laatikkoa (80-90cm), renkaita ja talon kattoa (90cm) elikkä kaikkia yksittäisinä ja alttiin tulla rataa, ja siis kun selitä rataa niin muistakaa, etä laukka pätkät oli suht pitkät, paitsi yhdessä kohdassa.
 


:DDD Toinen nii innoissaa <3
Kääntyy
Hop


Herra vois nostaa jalkojaa


Ohi men

Jöin vähä turhaa odottelee nii jäin jälkee hypyssä

Ei se ny noi iso ollu Paappa :D

Toi satula on ihanin mis oon ikinä istunu! <3

 
Talon katto este, ja pysyy mute tosi hyvi jalka paikalla hypyissä

Alastulo, näyttää ku se pukittais, mut oikeesti este ei vaa näy!
 
Rata alkoi talonkatolla, vähän ylämäkeen ja siitä jatkettiin linjana tukille, ehkä 6 laukkaa ja sitten oikealle valkealle portille, josta jatkettiin suoraan ja pitkä vähän tiukempi käännös ja suoraan josta laatikolle, loiva kääntö vasemmalle ja laukka märän luonnon lammikon läpi rengasesteelle ja siinä rata oli. Paavo oli kiva ja hyppäsi mutkitta kaikki muuta paitsi laatikon, Paavo otti aika isoja hyppyjä ja tää taisi olla eka kerta tänä vuonna kun hepat näitä hyppeli.
Radan kakkoseste eli tukki

Valkea portti

Jaaa ohi este nro. 3:sta eli laatikosta

Jaa yli


Ja rengaseste
 
Tunti oli kiva, mutta pelkään maastoesteitä vieläkin, vaikka toi oli mun eka kerta niillä. Jotenkin kun ne on niin vaarallisia... Mutta Paavo hyppäsi hyvin ja piti mut hereillä. Kaikille muille mentiin ohi, paitsi tukilla, talon katolla ja rengasesteellä. Mutta aina seuraavalla kerralla yli. Laatikko tuotti yksittäisenä ja radalla aika paljon ongelmia.
 
Ensi viikollavarmaan Rikolla ilman satulaa. :) Ja se onkin kauden viimeinen tunti, torstaina tulossa tallivideopostaus tältä päivältä sekä videokooste tän päivän hypyistä, joten olkaa valppaina! Sillon siis pääsen nopeelle koneelle jossa on movie maker, toimiva sellainen ;)
 
 
Oletteko te hypänneet maastoesteistä ja mitä piditte?
PS. 90cm uusi korkeus enkka mulla :D
Jaa loppuravit

Jaa kieltä näytetään kuvaajille ja videoijalleni

Liisa höpöttäää ja raaputtaa itseään

7 kommenttia:

  1. Menitte hyvin!:3 Kiva postaus!:) En yhtään tiiä tuliko niistä videoista hyviä mutta toivottavasti ne kelpaavat jotenkin.:D

    VastaaPoista
  2. Ei noi kaikki esteet olleet 90cm, mutta mikä niistä oli?
    Lyhemmät jalustimet helpottaisivat sinua pääsemään hyppyihin mukaan paremmin.
    Heppa oli Super.
    Video olisi kiva nähdä. Julkaise se, jos mahdollista!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei olleetkaan kirjoitin bäärin (tulen korjaamaan postaukseen) talon katto 90cm, laatikko 70-80cm, valkea portti 60-70cm. Tukki oli ihan mini ja rengaseste 70cm. Videota tulossa huomenn eli torstaina!

      Poista
    2. Väärin* ja siis en pidö hirmu lyhyitä jalustimia koska alkaa sattumaan/pistämään oikean jalan nilkkaan.

      Poista
    3. Katsopa esteratsastajia millaiset jalustimet niillä on. Jotta se pyllysi nousee satulasta, niin lyhemmät jalustimet auttaa asiaan.

      Harrasta jotain millä saat jalkoihisi lihaksia sekä itsellesi tasapainoa, niin jalkoihisi ei enää satu. Muista pitää myös lepopäiviä, hierojalla käynti sekä venyttely auttaa. Venyttelethän ennen ja jälkeen ratsastuksesi?

      Ei esteiden korkeudella ole väliä, vaan miten ne ylittää. Tyyli on tärkeää.
      Mukavaa, että postaat kuvien kera. Tsemppiä ja treeniä, niin pelkosi maastoesteisiin katoaa. Kerro rehellisesti opettajalle, että arastelet maastoesteitä, niin hän ymmärtää ja antaa sinulle varman hevosen. Kun allasi on helppo menopeli, niin voit keskittyä itseesi paremmin.

      Poista
    4. Katson lähes joka viikko World Cuppeja ja GCT, jne jne. ja nään kyllä että heillä on lyhyet jalustimet ja näin, mutta sen korkuisia esteitä hypättäessä onkin ne hyvät, mutta mä en aio pitää hirmu lyhyitä jalustimia ainakaan vielä! Ope ei kommentoinut asiaa jalustimista (kommentoi aina jos ei ole hyvät).

      No liikuntaa on kaksi kertaa viikossa ja pyöräilen usein. Yleensä venyttelen, välillä unohtuu.

      Itselläni oli tallin varmimpia menopelejä alla ja kerroinkin, että en ollut ikiä hypännyt ja että kun jännitän niin se tarttuu Paavoonkin ja ope sanoi että rentoutuminen ja ajattelu esteen hyppäämisestä auttaa.
      Kiitos :)

      Poista